6 Şubat 2016 Cumartesi

SANDEVİÇ POĞAÇA :)

Benim klasik poğaça hamurum.Daha önceki poğaçalarımda da belirtmiştim çok seviyorum bu poğaça hamurunu.Hem malzemesi az,hem de pratik oluyor.Ben haşhaşlı ve pizza hamuruna da bunu kullanıyorum.
MALZEMELER:2 su bardağı sıcağa yakın su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya veya toz instant maya

1 kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta(üzerine sürmek için)
susam arzunuza kalmış
aldığı kadar un
bütün malzemelerle yumuşak ele yapışmayacak bir hamur yoğurup 15 dk kadar mayalandırın(yada hemen yapıp,tepside mayalandırın) içine istediğiniz iç malzemesinden koyup veya boş yapıp,benim yaptığım gibi içlerini kıvırcık,domates,kaşar peynirle doldurup da servis yapabilirsiniz.yumurtayı çırpıp üzerine sürün 180c derece fırında pişirin
 AFİYET OLSUN ......

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design