26 Ekim 2013 Cumartesi

GÜN SOFRAM VE GÜN MENÜM :)

akraba günümde ki sofram
1 KG ORTA BOY DOMATES,YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ,3 DİŞ SARIMSAK,YARIM KG BEYAZ PEYNİR,YARIM ÇAY KAŞIĞI KARABİBER,1 ÇAY KAŞIĞI PULBİBER.YAPILIŞI:DOMATESLERİ ORTADAN 2YE BÖLÜYORUZ,İÇLERİNİ ÇAY KAŞIĞIYLA ÇIKARIYORUZ.DERİN BİR KABA PEYNİRİ ALIYORUZ ÇATALLA EZİP İÇİNE SARMISAĞI RENDELİYORUZ,KARABİBER VE PUL BİBERİ İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ.İÇLERİ ÇIKARTILMIŞ DOMATESLERİMİZE DOLDURUYORUZ.ÜZERİNE MAYDANOZ VE YA DEREOTUYLA SÜZLÜYORUZ.ÇAY KAŞIĞIYLA ZEYTİNYAĞINI ÜZERLERİNE GEZDİRİYORUZ.EĞER İÇ AZ GELİRSE BİRAZ DAHA KARIŞIM YAPABİLİRSİNİZ.AFİYET OLSUN CANLAR :) 
TARÇINLI VE LİMON AROMALI VİTRAY KURABİYEM
SEPETİNİ DE POĞAÇA HAMURUNDAN HAZIRLAYIP YAPTIĞIM,İÇİ SANDEVİÇ DOLU POĞAÇA SEPETİM
HAVUÇLU,SALAMLI SALATALIKLAR :)
TARÇINLI VE LİMON AROMALI VİTRAY KURABİYEM
PATATES DOLGULU MİLFÖY KÜLAHLARI.MALZEMELER:1 PAKET (20 ADET)MİLFÖY,ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN TEREYAĞ VE TOZ KIRMIZI BİBER.DOLGUSU İÇİN 5 ADET ORTA BOY PATATES,4 YEMEK KAŞIĞI KREM PEYNİR,2 YEMEK KAŞIĞI BEYAZ PEYNİR,TUZ.YAPILIŞI:PATATESLERİN KABUKLARINI SOYUP TENCEREYE ALIYORUZ.1 ÇAY KAŞIĞI TUZ ATIP,ÜZERİNE YARISINA KADAR SU DOLDURUP HAŞLAMAYA BIRAKIYORUZ.BUZU AÇILAN MİLFÖYLERİ MERDANEYLE ENİNE VE BOYUNA ÇOK AZ AÇIYORUZ.UZUN TARAFINDAN RULETLE 5 PARÇAYA BÖLÜYORUZ.ÜZERİNE SARMAK İÇİN METAL KÜLAH KALIPLARI YADA A4 KAĞIDIYLA HAZIRLAYACAĞINIZ KÜLAHLARDA OLABİLİR.(KAĞITTAN YAPARSANIZ EĞER ERİTİLMİŞ TEREYAĞIYLA YARISINA KADAR YAĞLAMANIZ GEREKİR YAPIŞMAMALARI İÇİN).KESTİĞİMİZ ŞERİTLERDEN BİRİNİ ALIP KÜLAHIN ALT KISMINDAN BAŞLAYARAK SARIYORUZ.BİTTİĞİ YERDEN 2 Cİ ŞERİTİ ALIP SARIYORUZ BEN 2 ŞERİT KULLANIYORUM BÜYÜKLÜĞÜ SİZE KALMIŞ.ÜZERİNE ERİTİLMİŞ TEREYAĞINA TOZ TATLI KIRMIZI BİBERİ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ VE SÜRÜYORUZ.180 C FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.FIRINDAN ÇIKARTINCA İLK SICAĞI ÇIKAR ÇIKMAZ KÜLAHLARDAN AYIRIYORUZ.(ÇOK BEKLERSENİZ SOĞUDUĞUNDA ÇIKMAZLAR).HAŞLANAN PATATESLERİ AYRI BİR KAPTA İYİCE  EZİYORUZ.PEYNİRLERİ İLAVE EDİP İYİCE YOĞURUYORUZ.MİLFÖYLERİMİZİN İÇİNE DOLDURUYORUZ.ÜZERLERİNE DE MAYDANOZLAR BATIRIP SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ.(ÜZERİ İÇİN TEREYAĞ SEVMEYENLER YUMURTA SARISINA BİRAZCIK SIVIYAĞ İLAVE EDİP SÜREBİLİRLER)AFİYET OLSUN CANLAR KİLO OLMASIN İNŞALLAH :)
RENGARENK BUĞDAY SALATAM 
TÜM HALİNİ ÇEKMEYİ UNUTTUĞUM;PASTAMIN YARIM HALİ.PASTANIN TARİFİ SEVGİLİ CAHİDE SULTAN ABLANIN ŞERİT-PİYANO PASTASI.TARİFİ ONA AİT.

3 yorum:

  1. Nefisss lezzetler hepsi bir birinden güzel ellerine sağlık ☺☺☺

    YanıtlayınSil
  2. Nefisss lezzetler hepsi bir birinden güzel ellerine sağlık ☺☺☺

    YanıtlayınSil
  3. Ellerinize ve emeğinize sağlık.
    Ben de sayfama beklerim sizi:)
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlayınSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design