3 Kasım 2013 Pazar

SUSAMLI SİMİT POĞAÇA :)

Susamlı simit poğaça 
MALZEMELER:2 su bardağı sıcağa yakın su,1 su bardağı sıvı yağ,1 paket yaş maya,(instant toz mayada kullanabilirsiniz ama ben yine de yaş maya olsun derim)2 tatlı kaşığı şeker,1 tatlı kaşığı tuz,aldığı kadar un,yarım çay bardağı pekmez,yarım çay bardağı su,kaşar peynir ve beyaz peynir,2 su bardağına yakın susam.YAPILIŞI:su,sıvı yağ,şeker,tuz,maya derin bir kaba alınır maya iyice eriyinceye kadar karıştırılır,un yavaş yavaş ilave edilip yoğrulur ele yapışmayacak bir hamur elde edilir,hamurun kabarmasını beklemeye gerek yok.Tepside mayalanıyor zaten. 
Ayrı bir kaba kaşar peynir rendelenir,beyaz peynir çatalla ezilip karıştırılır.Ayrı bir kaba pekmez ve su karıştırılır.Ayrı bir kaba da susam koyulur.
Hamurdan isteğe bağlı parçalar kopartılıp avuç içinde açılır,içine peynir karışımı koyulur
Bir uçtan başlayıp kapatılır
Bu işleme hamur bitinceye kadar devam edilir
Biten hamurları ilk önce pekmez ve su karışımı olan harca,
daha sonra da susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olmak üzere dizilir(çok kabarıyor,birbirine yapışmaması için)hamurun birleştirme yeri alta gelecek,yukarıya gelirse pişerken kabarır ve ağızları açılır.
Tepsideki hamurlarımızın üzerine yan yan olacak şekilde 3 tane kesik atılır
Ben fırınımdan sebep 180 c ayarda  susamları kızarınca ya kadar pişiriyorum(siz kendi fırınınızın poğaça pişirdiğiniz ayarında yapabilirsiniz)AFİYET OLSUN KİLO YAPMASIN :)

3 yorum:

  1. Susamın verdiği lezzete bayılıyorum. Çok güzel görünüyor poğaçalar. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design