6 Şubat 2016 Cumartesi

SANDEVİÇ POĞAÇA :)

Benim klasik poğaça hamurum.Daha önceki poğaçalarımda da belirtmiştim çok seviyorum bu poğaça hamurunu.Hem malzemesi az,hem de pratik oluyor.Ben haşhaşlı ve pizza hamuruna da bunu kullanıyorum.
MALZEMELER:2 su bardağı sıcağa yakın su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya veya toz instant maya

1 kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta(üzerine sürmek için)
susam arzunuza kalmış
aldığı kadar un
bütün malzemelerle yumuşak ele yapışmayacak bir hamur yoğurup 15 dk kadar mayalandırın(yada hemen yapıp,tepside mayalandırın) içine istediğiniz iç malzemesinden koyup veya boş yapıp,benim yaptığım gibi içlerini kıvırcık,domates,kaşar peynirle doldurup da servis yapabilirsiniz.yumurtayı çırpıp üzerine sürün 180c derece fırında pişirin
 AFİYET OLSUN ......

PATATES DOLGULU MİLFÖY KÜLAHLARI :)

PATATES DOLGULU MİLFÖY KÜLAHLARI
MALZEMELER:
1 PAKET (20 ADET)MİLFÖY,
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN TEREYAĞ VE TOZ KIRMIZI BİBER.
DOLGUSU İÇİN:
5 ADET ORTA BOY PATATES,
4 YEMEK KAŞIĞI KREM PEYNİR,
2 YEMEK KAŞIĞI BEYAZ PEYNİR,TUZ.
YAPILIŞI:PATATE
SLERİN KABUKLARINI SOYUP TENCEREYE ALIYORUZ.1 ÇAY KAŞIĞI TUZ ATIP,ÜZERİNE YARISINA KADAR SU DOLDURUP HAŞLAMAYA BIRAKIYORUZ.BUZU AÇILAN MİLFÖYLERİ MERDANEYLE ENİNE VE BOYUNA ÇOK AZ AÇIYORUZ.UZUN TARAFINDAN RULETLE 5 PARÇAYA BÖLÜYORUZ.ÜZERİNE SARMAK İÇİN METAL KÜLAH KALIPLARI YADA A4 KAĞIDIYLA HAZIRLAYACAĞINIZ KÜLAHLARDA OLABİLİR.(KAĞITTAN YAPARSANIZ EĞER ERİTİLMİŞ TEREYAĞIYLA YARISINA KADAR YAĞLAMANIZ GEREKİR YAPIŞMAMALARI İÇİN).KESTİĞİMİZ ŞERİTLERDEN BİRİNİ ALIP KÜLAHIN ALT KISMINDAN BAŞLAYARAK SARIYORUZ.BİTTİĞİ YERDEN 2 Cİ ŞERİTİ ALIP SARIYORUZ BEN 2 ŞERİT KULLANIYORUM BÜYÜKLÜĞÜ SİZE KALMIŞ.ÜZERİNE ERİTİLMİŞ TEREYAĞINA TOZ TATLI KIRMIZI BİBERİ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ VE SÜRÜYORUZ.180 C FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.FIRINDAN ÇIKARTINCA İLK SICAĞI ÇIKAR ÇIKMAZ KÜLAHLARDAN AYIRIYORUZ.(ÇOK BEKLERSENİZ SOĞUDUĞUNDA ÇIKMAZLAR).HAŞLANAN PATATESLERİ AYRI BİR KAPTA İYİCE EZİYORUZ.PEYNİRLERİ İLAVE EDİP İYİCE YOĞURUYORUZ.MİLFÖYLERİMİZİN İÇİNE DOLDURUYORUZ.ÜZERLERİNE DE MAYDANOZLAR BATIRIP SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ.(ÜZERİ İÇİN TEREYAĞ SEVMEYENLER YUMURTA SARISINA BİRAZCIK SIVIYAĞ İLAVE EDİP SÜREBİLİRLER)
AFİYET OLSUN CANLAR KİLO OLMASIN İNŞALLAH smile ifade simgesi

TAVUKLU RENGARENK BUĞDAY SALATASI

TAVUKLU RENGARENK BUĞDAY SALATASI
1 paket haşlanmış yarma (aşurelik buğday)
3 paket küçük kutu konserve mısır
1 adet haşlanmış iri didilmiş tavuk göğsü
isteğe bağlı salatalık turşusu
1 marulun göbek kısmı
taze soğan,maydanoz,dere otu kıyılmış
tuz-limon suyu-zeytinyağı
üzerini süslemek için dilimlenmiş yeşil zeytin ve çeri domatesler
YAPILIŞI:Haşlanmış yarmayı,mısırı,iri didilmiş tavuk göğsünü,ince kıyılmış yeşillikleri ve turşuyu derin bir kaba alıp iyice harmanlıyoruz,içine tuzunu,limonunu ve zeytinyağı arzunuza göre ayarlayıp tatlandırıyoruz.
AFİYET OLSUN...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design