6 Şubat 2016 Cumartesi

PATATES DOLGULU MİLFÖY KÜLAHLARI :)

PATATES DOLGULU MİLFÖY KÜLAHLARI
MALZEMELER:
1 PAKET (20 ADET)MİLFÖY,
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN TEREYAĞ VE TOZ KIRMIZI BİBER.
DOLGUSU İÇİN:
5 ADET ORTA BOY PATATES,
4 YEMEK KAŞIĞI KREM PEYNİR,
2 YEMEK KAŞIĞI BEYAZ PEYNİR,TUZ.
YAPILIŞI:PATATE
SLERİN KABUKLARINI SOYUP TENCEREYE ALIYORUZ.1 ÇAY KAŞIĞI TUZ ATIP,ÜZERİNE YARISINA KADAR SU DOLDURUP HAŞLAMAYA BIRAKIYORUZ.BUZU AÇILAN MİLFÖYLERİ MERDANEYLE ENİNE VE BOYUNA ÇOK AZ AÇIYORUZ.UZUN TARAFINDAN RULETLE 5 PARÇAYA BÖLÜYORUZ.ÜZERİNE SARMAK İÇİN METAL KÜLAH KALIPLARI YADA A4 KAĞIDIYLA HAZIRLAYACAĞINIZ KÜLAHLARDA OLABİLİR.(KAĞITTAN YAPARSANIZ EĞER ERİTİLMİŞ TEREYAĞIYLA YARISINA KADAR YAĞLAMANIZ GEREKİR YAPIŞMAMALARI İÇİN).KESTİĞİMİZ ŞERİTLERDEN BİRİNİ ALIP KÜLAHIN ALT KISMINDAN BAŞLAYARAK SARIYORUZ.BİTTİĞİ YERDEN 2 Cİ ŞERİTİ ALIP SARIYORUZ BEN 2 ŞERİT KULLANIYORUM BÜYÜKLÜĞÜ SİZE KALMIŞ.ÜZERİNE ERİTİLMİŞ TEREYAĞINA TOZ TATLI KIRMIZI BİBERİ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ VE SÜRÜYORUZ.180 C FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.FIRINDAN ÇIKARTINCA İLK SICAĞI ÇIKAR ÇIKMAZ KÜLAHLARDAN AYIRIYORUZ.(ÇOK BEKLERSENİZ SOĞUDUĞUNDA ÇIKMAZLAR).HAŞLANAN PATATESLERİ AYRI BİR KAPTA İYİCE EZİYORUZ.PEYNİRLERİ İLAVE EDİP İYİCE YOĞURUYORUZ.MİLFÖYLERİMİZİN İÇİNE DOLDURUYORUZ.ÜZERLERİNE DE MAYDANOZLAR BATIRIP SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ.(ÜZERİ İÇİN TEREYAĞ SEVMEYENLER YUMURTA SARISINA BİRAZCIK SIVIYAĞ İLAVE EDİP SÜREBİLİRLER)
AFİYET OLSUN CANLAR KİLO OLMASIN İNŞALLAH smile ifade simgesi

2 yorum:

  1. nefis,çok güzel olmuş kremalı olmasından böyle patateslisini tercih ederim

    YanıtlayınSil
  2. Güzel bir tarife benziyor deneyeceğim

    YanıtlayınSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design