Hamur malzemeleri 2 su bardağı sıcağa yakın su 1 su bardağı sıvıyağ 1.5 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı şeker 1 paket maya(yaş-kuru fark etmez) Aldığı kadar un Salça sosu için: 2 dolu yemek kaşığı salça 1 çay bardağı su(yetmezse yarım bardak daha ekleyin) Birazcık tuz ve salçanın ekşiliğini alması için şeker ve kekik Üzerinin malzemesi size kalmış 😉 Ben birini mantarlı,tavuklu,sucuk,kaşar vs.yaptım Diğer ikisini de klasik sucuk,kaşar,mısır,biber,zeytin,domatesli yaptım. Hamuru tüm malzemeleriyle iyice yoğurun ve ağzını örtüp mayalanmaya bırakın. Siz üzerinin malzemelerini hazırlarken o hemen mayalanacaktır. Yapmak istediğiniz büyüklükte hamur alıp, hamuru incecik açın, çatalla üstüne delikler açın ve üzerine hafifçe pişirdiginiz salçalı sosdan gezdirip. En alta kaşar olmak üzere diğer koymak istediğiniz malzemeleri de ilave edip, 180 c önceden ısırılmış fırında pişirin. NOT;hamur poğaçalar içinde idealdir. Benim klasik poğaça hamurumdur.Denemenizi tavsiye ederim. AFİYET OLSUN... Fotolara karar veremedim hepsini paylaştım :)😊😊 |
Resim yazısı ekle |
Resim yazısı ekle |
Resim yazısı ekle |
0 yorum:
Yorum Gönder