PASTANE USULÜ ŞEKERPARE
% 100 Garantili bir tariftir.Teyzemden almıştım tarifini :)
Ben yapmaya,misafirlerim yemeye doyamazlar ki
dediğim gibi garantili bir tariftir.
Uzatmadan hemen malzemelere ve yapılışına geçelim ;)
MALZEMELER:
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
250 gr tereyağ
1,5 su bardağına yakın irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvıyağ (büyük olanlardan)
Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
NOT:Eğer fotoda ki gibi yapacaksanız üzerine sürmek için
1 yumurta sarısını ayırıp,kalan beyazı ve diğer
1 yumurtayı da hamuru için kullanıyoruz.
Eğer fındıklı yuvarlak yapmak isterseniz
2 yumurtayı da hamura ekliyoruz ;)
|
Gelelim yapılışına Şeker ve suyu derin bir tencereye alıp kaynatıyoruz, kıvam alan şerbete 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyip ocaktan alıp,soğumaya bırakıyoruz. Şerbetimizin tamamen soğuk olması gerekiyor. Hamur malzemelerinin hepsini (un hariç) derin bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz. Ununu yavaş yavaş ilave edip iyice yoğuruyoruz. Ele yapışmayan kıvama gelince hamurumuz tamamdır. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar kopartıp ister yuvarlak, ister elips şeklinde (fotoda ki gibi) yapıp yağlanmamış tepsiye diziyoruz. Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısını da sürüp, çatalla çizikler atıyoruz ve 180 c'lik önceden ısıttığımız fırına hooop gönderiyoruz. Üzerleri kızarınca fırından alıp, soğuk şerbeti fırından yeni çıkmış parelerimize iyice gezdiriyoruz. Lütfen şerbeti soğuk olarak dökün. Yahut tam tersi şerbet sıcak, pareler soğuk olsun şekerini güzel çekmesi açısından. İkisi de sıcak olursa hamur olur. Soğuk olursa şerbetini tam çekmez. Benim yaptığım her daim şerbet SOĞUK, pareler SICAK olarak dökerim. BİLGİNİZE... AFİYET OLSUN,ŞİFA OLSUN,KİLO OLMASIN İNŞAALLAH SELAMETLE :) |
0 yorum:
Yorum Gönder