8 Kasım 2013 Cuma

KANDİL SİMİDİ (sirkeli) :)

MALZEMELER:Yarım paket margarin
1 yumurta sarısı içine,beyazı üzerine
1 çay bardağı sıvı yağ
3 dolu yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı şeker(çay bardağı küçüklerden)
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
Bütün malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz
hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra
küçük parçalar kopartıp simit şekli veriyoruz
önce yumurta akına,sonra da susama batırıp tepsiye diziyoruz
önceden ısıttığımız 180c fırınımızda kızarana kadar pişiriyoruz
simitler tepside soğuduktan sonra alıyoruz yoksa dağılırlar.AFİYET OLSUN :)

3 yorum:

  1. ellerine sağlık nefis görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun şimdiden benden de sevgiler :)

      Sil
  2. Sirkeli olunca kandil simidi daha da güzel olur. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design