8 Kasım 2013 Cuma

İÇLİ KÖFTE :)

İçli köfte dış malzemeleri:Yarım kg ince köftelik bulgur
250 gr 2 kez çekilmiş kıyma
yarım su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz
kıyma makinası yoksa bulguru ıslatmak için su
iç malzemesi:500 gr orta yağlı kıyma
3 yemek kaşığı tereyağ
2 adet orta boy soğan
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
karabiber,kırmızı biber,tuz.maydanoz
YAPILIŞI:Kıymayı kavurmak için seramik tavaya alıp biraz kavurun,ince ince doğradığınız soğanları da ekleyin biraz da soğanla kavurup,tereyağı ekleyip altını kapatın.Rondodan geçirdiğiniz cevizi,ince doğradığınız maydanozu,tuzu,karabiberi ve pul biberi ekleyip karıştırın ve soğuması için buzdolabına kaldırın. 
YAPILIŞI:Bulguru sıcak su ile ıslatın
Üzerine sırasıyla dış malzemelerinin hepsini koyun
iyice yoğurun
yanınıza 1 kase su alın
elinizi ıslatıp,harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp,
 
sonra onları sol avucunuzun içinde yuvarlayarak
sağ elinizin işaret parmağıyla da yardım ederek çukur açın
iç malzemesinden koyarak kapatın
isterseniz bol yağda kızartın
isterseniz tuzlu suda haşlayıp üzerine sarmısaklı yoğurt
ve salçalı sosla SICAK servis yapın.Ben kızartmayı tercih ediyorum.AFİYET OLSUN CANLAR :) 




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design