bu böreğin hamuru da POFUDUK POĞAÇAda ki hamur malzemeleri ben bu hamuru çok seviyorum her poğaçam da bunu kullanıyorum malzemesi az ama kendi mükemmel bir hamur her zaman ya şeklini değişik yaparım,ya iç malzemesini farklı koyarım,mutfak sizin dostlar :)hakimiyet sizde ister iç malzemeli yapın,ister boş yapın sonradan içine domates,peynir, kıvırcık falan....minik minik sandeviçler hazırlayın benim GÜN SOFRAM ve GÜN MENÜMde ki gibi.... gelelim bu şekline hamurdan büyük parçalar kopartıp,unlanmış tezgahta açın,üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün,rulet veya bıçakla sigara böreği yapar gibi kesin, geniş kısmına istediğiniz malzemeden koyun(ben peynir tercih ettim)iç koyduğunuz kısımdan başlayıp sarın,yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp,180c fırında pişirin... AFİYET OLSUN CANLARIM....:) |
0 yorum:
Yorum Gönder