6 Kasım 2013 Çarşamba

MISIR EKMEĞİ ve TURŞU KAVURMALARI :)

MISIR EKMEĞİ:1 kg mısır unu,1 su bardağı süt,1 su bardağı yoğurt,1 su bardağı sıvı yağ,1 su bardağı sıcak su,1 paket kabartma tozu,2 tatlı kaşığı tuz,2 yemek kaşığı tereyağ.

YAPILIŞI:Su hariç bütün malzemeyi derin bir kaba koyup iyice yoğuruyoruz,üzerine sıcak suyu yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.Tereyağını eritip tepsimizi yağlıyoruz.Tepsiye aldığımız hamuru,elimizle bastırıp düzleştiriyoruz.Alttaki resimdeki gibi tahta kaşığın sapıyla üzerine çizikler atıyoruz.250 c fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.AFİYET OLSUN CANLAR :)






PANCAR SAPI TURŞUSU ve FASULYE TURŞUSU KAVURMASI
Mevsiminde alınan fasulyelerin sadece sap kısımlarını koparıp tüm haliyle yıkayıp,haşlıyoruz.Ne çok diri kalsın,ne çok haşlansın.Haşlanan fasulyeleri bir tepsiye alıyoruz.Soğuyunca temiz bir kavanoza fasulyelerimizi dolduruyoruz,ister ara kısımlarına koyun,ister en üste koyun (ben en üst kısmına koyuyorum)kurutulmuş acı biber ve sarımsak.Üzerine su doldurup ağzını kapatın.PANCAR SAPInıda ayıklayıp 2 veya 3e kesin çok uzun oluyorlar yıkayıp haşlayın.Yalnız pancar sapını biraz daha fazla haşlıyoruz.Kararmaması için haşladığınız tenceresinde suyunu dökmeden soğumaya bırakın yada direk soğuk su dolu bir kaba alın.TURŞU KAVURMASI İÇİN:Tavaya 2 tahta kaşığı tereyağ koyuyoruz,eriyince TRABZONUN yaylasından toplanmış mis gibi zagudayı(Trabzon'nun  yaylalarında yetişen ot,buralarda bulunmuyor)ekliyoruz.Biraz otun o kokusu çıkınca sudan geçirdiğimiz fasulye veya pancar sapını ilave ediyoruz.5-10 dk kavurup kapatıyoruz.AFİYET OLSUN :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design