6 Şubat 2016 Cumartesi

VİTRAY KURABİYE :)

VİTRAY KURABİYE
250 gr margarin tereyağı karışımı
1 yumurta
4 kaşık toz şeker
3,5 bardak elenmiş un
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
küçük cam bayram şekerlerinden
YAPILIŞI:ilk önce sıvı malzemeleri derin bir kaba alıp,iyice karıştırın.Kuru malzemeleri de ekleyip iyice yoğuralım ve streç filme sarıp buzdolabında 20 dk dinlendirelim.Dinlenen hamuru merdane ile açıp istediğimiz kalıpla kesip ortasına delik açalım,yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve delik açtığımız kısımlara 3-4 tane minik şekerlerden koyalım.Kurabiyenin kağıda tam yapıştığından emin olalım ki pişirme sırasında şeker eriyeceği için akma yapmasın.180 c önceden ısıttığımız fırında 15-20 dk arası pişirelim.Fırından çıkaralım ve tepside soğuduktan sonra servis tabağına alalım.Ben fırına vermeden çöp şişleri sivri olmayan kısmıyla kenarlarından delik açtım ve servis tabağına almadan fotodaki gibi kenar kısmına kurdeleler bağlayıp ikram ettim bana göre çok şıktı ve misafirlerim de bayıldı.
AFİYET OLSUN....

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design