KIYMALI BEZELYE YEMEĞİ MALZEMELER 200 gr kıyma 1 kg bezelye 3 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı biber salçası acı tatlı isteğe bağlı 1 yemek kaşığı domates salçası yarım çay bardağı sıvı yağ tuz-karabiber-kaynar su YAPILIŞI:Kıymayı tencereye alıp üzerine sıvıyağ döküp ara ara karıştırarak kavuralım,bir yandan da kuru soğanları ince ince doğrayıp suyunu salıp çeken kıymanın üzerine ekleyip karıştıralım.Kavrulan soğana salçaları ve bezelyeyi ekleyip karıştıralım ve altı kısık şekilde kapağını kapatıp bezelyelerin rengi değişene kadar pişirelim.Rengi değişen bezelyelerin üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edelim,tuzunu atıp,kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.Yarım saat 45 dk yeterli gelecektir fakat bezelyenin cinsine bağlı olarak siz yinede arada pişip pişmediğini kontrol edip,ona göre ayarlayın pişme süresini.Ben pişmiş halinin fotosunu unutmuşum. AFİYETLE İNŞALLAH.. |
24 Ocak 2016 Pazar
KIYMALI BEZELYE YEMEĞİ
Etiketler:
ANA YEMEK,
ANA YEMEKLER,
ET YEMEKLERI,
SEBZE YEMEKLERI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bezelyeyi çok severim. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSil