8 Ocak 2014 Çarşamba

NARLI AYVA TATLISI :)

4 Adet ayva,2 su bardağı şeker,2 su bardağı nar suyu
1 adet kabuk tarçın,5-6 adet karanfil,ceviz içi,üzerine krem şanti veya kaymak kullanabilirsiniz.
Ayvaların kabuklarını soyup,üzerine nar suyunu ve şekeri ekleyipn,kabuk tarçını ve karanfilleri de ekleyip ocağa alın ilk önce yüksek ateşte,kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakın.15-20 dk kaynadıktan sonra çatalla kontrol edin,piştiyse altını kapatıp servis tabağına alın ve soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra ayvanın ortalarına dilediğiniz kadar ceviz koyun üzerine de kaymak veya şanti koyup servis yapın ben şanti kullandım bu arada.AFİYET OLSUN CANLAR..
...

6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Yasemin hanımcım <3

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nursevin abla,sizin gibi ustalardan böyle güzel yorumlar almak beni çok mutlu ediyor <3

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design