4 Kasım 2013 Pazartesi

İŞKEMBE ÇORBASI

Patlıcan ve biber kurusu dolması,yanında da işkembe çorbası
İŞKEMBE ÇORBASI
 MALZEMELER:
1 kg dana işkembe,
2 lt su,
1 baş iri sarımsak,(fazla sarımsak sevmeyenler daha az kullanabilir)
1 çay bardağı sirke,
3 yemek kaşığı un,
2 çorba kaşığı tereyağ,
tuz,limon.
YAPILIŞI:İyice temizlenmiş ve yıkanmış işkembeyi düdüklü tencereye koyuyoruz.Üzerine 2 lt suyu döküp ağzını kapatıp,başta harlı ateşte;kaynamaya başlayınca düdüğünü indirip kısık ateşte 45-50 dk kadar haşlıyoruz.Haşlanan işkembeleri bir kaba alıyoruz ve küçük küçük doğruyoruz.Suyunu dökmüyoruz.Ayrı bir tencerede tereyağ ve unu hafif kavuruyoruz.Üzerine işkembenin suyunu ilave ediyoruz,çırpma teliyle sürekli karıştırıp,topaklanmasını önlüyoruz.Kaynayan suya doğradığımız işkembeleri,ezilmiş sarmısakları,tuz ve yarım çay bardağı sirkeyi ilave ediyoruz.5-10 dk kadar kaynatıp ocağı kapatıyoruz.Arzuya göre sarımsak,sirke,limon ve pul biber ilave ederek servis yapabilirsiniz.AFİYET ŞİFA OLSUN :) 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design