24 Kasım 2013 Pazar

KABAKİSTAN :)

KABAKİSTAN

MALZEMELER:5 iri kabak
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı reyhan
3 adet kuru soğan
pişirmek için sıcak su
YAPILIŞI:Kabakları iyice yıkıyoruz.Kabuklarını soymadan
2 şer cm kalınlıkta yuvarlaklar kesiyoruz,içlerini bir bıçak yardımıyla çıkartıyoruz.Derin bir kaba kıymayı,ince doğradığımız soğanı,baharatları,salçaları,bulguru ve tuzu koyup yoğuruyoruz.Kabaklarımızın içlerini bu harçla doldurup tavaya diziyoruz.Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su doldurup,üzerine biraz daha tuz serpip,sıvıyağ gezdiriyoruz.Kaynayıncaya kadar harlı ateşte,kaynayınca kısık ateşte bulgur ve kabak pişinceye kadar altını açık bırakıyoruz.Arada kontrol edin suyunu az koyduğumuz için suyu çabuk bitip yanabilir.Eğer su biter ve daha pişmemiş olursa üzerine biraz daha su ilave edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN CANLAR...:)

1 yorum:

  1. Kabak yemekleri çok güzel olur.. Bu yemek de oldukça güzel görünüyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design