MALZEMELER:500 gr kurufasulye kemikli veya kemiksiz et(ben ikisini de kullandım) bol etli seviyorsanız ona göre ilave edebilirsiniz 2 yemek kaşığı acı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 3 adet iri kuru soğan su,tuz,sıvı yağ YAPILIŞI:Kurufasulyeleri geceden ıslatalım,olur da ıslatmayı unuttunuz,yıkadığınız kurufasulyeleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su doldurup,kaynatın.Kaynayınca ocağı kapatıp şişmeye bırakın.Düdüklü tencerenize etleri doğrayıp koyun ve suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.Üzerine biraz sıvı yağ gezdirip ince ince doğradığınız soğanları ekleyip,kavurmaya devam edin,üzerine salçaları da ekleyip kavurun.Suyunu süzdüğünüz kurufasulyeleri ekleyip çiğ kokusu hafif çıkıncaya kadar kavurun.Üzerine kaynamış su ilave edin,birazcık üstünü geçebilir su,tuzunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp,düdüğünü kaldırın harlı ateşte kaynatıp,düdüğü indirin ve altını kısın 20-30 dk kadar kaynatın.Başta bir çiğ kokusu gelir ama daha sonrasın da missss gibi kurufasulyenin ben oldum kokusu gelir.Bu kokuyu alnığınız zaman tabii saati de unutmayın altını kapatıp soğumasını bekleyin,düdüklü tencerenizin düdüğünü yavaş yavaş tısslatıp tencerenizi açın ve pişip pişmediğini kontrol edin.Pişmediyse ve suyu azsa su ilave edip biraz daha kaynatabilirsiniz kapağını iyice kapatmadan.Çünkü her kurufasulye bir olmuyor,bazısı geç pişip;bazısı erken pişebiliyor.AFİYET ŞİFA OLSUN DOSTLAR |
0 yorum:
Yorum Gönder