23 Ocak 2016 Cumartesi

PUDİNGLİ FINDIKLI KEK

PUDİNGLİ FINDIKLI KEK
MALZEMELER
3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından az eksik sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 limon kabuğu rendesi
aldığı kadar un
üzerini süslemek için çekilmiş ceviz içi
fındık içi veya hindistan cevizi de olabilir
1 paket kakaolu puding
 YAPILIŞI
yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar çırpıyoruz
sırayla süt,sıvı yağ,rendelenmiş limon kabuğu ilave ediyoruz
kabartma tozu,vanilya ve unu(yavaş yavaş ekliyoruz)çırpmaya devam ediyoruz yağladığımız kek kalıbımıza döküyoruz.180c fırında pişiriyoruz.Kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edip piştiyse fırından çıkartıyoruz.Kek ılıdıktan sonra kalıptan ters çevirip,servis tabağına alıyoruz.
ÜZERİ İÇİN:Kakaolu pudingi tarifinde yazan sütünden yarım bardak eksik hazırlıyoruz,biraz daha koyu kıvamlı olması için
puding soğuyunca döküyoruz
üzerini de isteğe bağlı süslüyoruz.AFİYET OLSUN :)  

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design