23 Ocak 2016 Cumartesi

GANAJLI FINDIKLI KEK

GANAJLI FINDIKLI KEK
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt 
1,5 su bardağı mısır nişastası
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu aldığı kadar un.
Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpın.Diğer malzemeleri de ekleyip spatula ile alttan üste doğru yavaş yavaş karıştırın.Az yağlanmış kalıba döküp 180 c kabarana kadar,kabarınca 150 c de içini çekene kadar pişirin.
GANAJI İÇİN:
200 gr krema
200 gr bitter çikolata
Kremayı seramik tavaya alıp ılıtıp ocağı kapatın,küçük parçalara ayırdığınız çikolataları kremaya ekleyip karıştırın eriyince fırından çıkan kekin üzerine döküp,iri çekilmiş bol fındıkla servis yapın.
AFİYET OLSUN..
NOT:Ganajı ara ara karıştırıp soğutup dökerseniz biraz daha üzerinde kalır.Ben beklemedim.Direk döktüm.Arzunuza kalmış. 
Resim yazısı ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design