23 Ocak 2016 Cumartesi

FOCACCİA (İTALYAN EKMEĞİ) ZEYTİNLİ,TEREYAĞLI,TAM BUĞDAY UNLU EKMEK


FOCACCİA (İTALYAN EKMEĞİ)
ZEYTİNLİ,TEREYAĞLI,TAM BUĞDAY UNLU EKMEK
MALZEMELER:
8 su bardağı tam buğday unu(normal unla da yapabilirsiniz)
3 dolu yemek kaşığı tere yağ oda sıcaklığında beklesin (eritmeyin sakın)
1,5 çay bardağı (büyük bardaktan) zeytin yağı 
zeytin yağının 1 bardağı hamura,yarım bardağı çıktıktan sonra üzerine sürmek için
1,5 su bardağı dilimlenmiş zeytin
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 dolu yemek kaşığı kekik
2 su bardağı ılık su
isteğe bağlı biraz karabiber ben ekledim güzel oldu
YAPILIŞI:Unu derin bir kaba alalım,içine tuz,şeker ve mayayı alıp harmanlayalım.Unun ortasını açıp,zeytin yağı ve tere yağını alıp yavaş yavaş yedirelim.Üzerine suyu az az ilave ederek yoğuralım,iyice homojen olduktan sonra biraz karabiber ekleyelim kekik ve zeytinleri de ekleyip biraz daha yoğuralım,hamurun kıvamı poğaça hamurundan az cıvık olması lazım su az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz.Yağlı kağıt serili tepsiye alıp yayalım.Üzerini streç filmle kaplayıp 15 dk. mayalandırın ve 200 c önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk.üzeri kızarana kadar pişirin,ben kabarana kadar 200 c,kabardıktan sonra üzeri kızarması için 250 ye getirip kontrol ederek pişirdim.Fırından çıkarınca üzerine yarım çay bardağı zeytin yağını sürün ilk sıcağı çıkınca yemenizi tavsiye ederim,lezzetine varmanız açısından.AFİYET OLSUN..






0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design