23 Ocak 2016 Cumartesi

EV BAKLAVASI HAMURUNDAN PATATESLİ AÇMA BÖREK

EV BAKLAVASI HAMURUNDAN PATATESLİ AÇMA BÖREK
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
Alabildiğince un(kulak memesi kıvamından yumuşak olmalı hamur)
Açmak için nişasta un karışımı
İçi için:Ben patates haşlayıp rendeleyip içine tuz ve karabiber ekledim.Siz ne ile yapmak isterseniz.
İçine ve üzerine sürmek için tere yağ yada margarin ayrıca sıvı yağ karışımı.
NOT:Hamur ölçüsü 2 tepsi için.Siz yarım ölçülerle yapabilirsiniz.
YAPILIŞI:Nişasta hariç hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru bezeler yapıp üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.Hamur dinlenirken içini hazırlayın.Bezelerden 1 tane alıp nişasta ve un karışımıyla açabildiğiniz kadar açın.Üzerine yağdan gezdirip iç harcından serpip rulo yapın karşılıklı iki tarafını birbirinin zıt tarafına bükerek rulo yapın ve fotodaki gibi tepsiye dizin.Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın.Kalan yağı üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 c fırında kızarana kadar kontrol ederek pişirin.AFİYET OLSUN.

Resim yazısı ekle
Resim yazısı ekle

2 yorum:

  1. Çıtır çıtır görünüyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design