23 Ocak 2016 Cumartesi

EL AÇMASI KIYMALI MUSKA BÖREĞİ

EL AÇMASI KIYMALI MUSKA BÖREĞİ
MALZEMELER
Hamuru için:1 kg un

1 adet yumurta sarısı
1.5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım paket kabartma tozu
İÇİ İÇİN:500 gr dana kıyma
250 gr tereyağ
4 adet soğan
1 bardak zeytinyağı
1 yemek kaşığı karabiber
ÜZERİ İÇİN:2 yumurta sarısı
YAPILIŞI:1 kg una,1 yumurta sarısı,1.5 su bardağı yoğurt,2 yemek kaşığı sirke,kabartma tozu ve sıvıyağ ekleyerek yoğurun.İstenen ele yapışmayacak bir kıvama gelen hamuru dinlendirin.Tereyağ hariç,zeytinyağında soğanları ince doğrayıp kavurun.Kıymayı da ilave edip iyice kavurun ve karabiberle tuzunu ilave edip soğumaya bırakın.Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp ilk yaptığınız bezeden başlayarak incecik bir hamur açın.Eritilmiş tereyağla yağlayıp hamuru ortadan ikiye kesin.Yarın olan hamuru kendi üstüne katlayın,diğer fotodaki gibi.Uç kısmına kıymalı harçtan koyup sağlı sollu katlayarak muska şeklinde 3genler yapın.Hamurları bu şekilde yapıp bitirin yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 c fırında (benim fırın ayarım bu şekilde,sizde kendi fırınınızın börek pişirdiğiniz ayarında yapabilirsiniz) pişirin. AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design