12 Aralık 2013 Perşembe

PORTAKAL KABUKLU,HAVUÇLU,TARÇINLI,FINDIKLI VE CEVİZLİ KEK :)

MALZEMELER:
3 adet yumurta,
1,5 su bardağı şeker,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvıyağ,
2 adet küçük rendelenmiş havuç 
1 adet iri portakal kabuğu,
yarım su bardağı ceviz,
yarım su bardağı fındık,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
aldığı kadar un.
YAPILIŞI:Yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar mikserle çırpıyoruz.Sütü,sıvıyağı ilave edip tahta kaşıkla çırpıyoruz.Sırayla diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz.Unu yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Çok katı olmayan,çokta cıvık olmayan bir kek hamuru olacak.Yağladığımız kek kalıbımıza döküyoruz.180 derecede ben soğuk fırına sürüyorum herkes kendi fırınının ayarını bilir kontrol ederek pişiriyoruz içinin pişip pişmediğini kürdanla yada bıçakla kontrol edebilirsiniz.AFİYET OLSUN....



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design