19 Aralık 2013 Perşembe

ETLİ SEBZELİ GÜVEÇ :)

ETLİ SEBZELİ GÜVEÇ
MALZEMELER
5-6 Parça kemikli et
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy kabak
250 gr taze fasulye
4-5 tane sivri biber
4-5 tane küçük patates
5-6 adet iri domates
2 adet iri soğan
8-10 tane sarımsak [sayısı isteğe bağlı)
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz-karabiber-pul biber
YAPILIŞI:Eti güvece alıp mühürleyin.Yani arkalı önlü biraz kızartın.Etimiz kısık ateşte mühürlenirken,bir yandan malzemeleri yıkayıp,dilediğimiz gibi doğrayalım.Etlerin üzerine sırayla her malzemeyi döşeyelim.Ben hiç su eklemiyorum sebzelerin suyu yetiyor.Tuz ve arzuya göre diğer baharatları da ekleyip.Üzerine ilk önce yağlı kağıt sarıp onun üzerine de alimünyüm folyayla güvecimizin ağzını iyice kapatalım.KIsık ateşte arada bakarak pişmeye bırakıyoruz.1 saat kadar pişirip altını kapatıyoruz.
NOT:Güveçte ve döküm tencerelerde yapılan yemekler her zaman altını kapattıktan sonra da pişmeye devam eder.Geç ısınıp geç soğudukları için.Ocağı kapattıktan sonraki pişme payını da unutmayalım inşaAllah.AFİYET OLSUN :)  















0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design