VİŞNELİ PARFE MALZEMELER:2.5 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı un 1 paket vanilya.AYRICA:1 paket krem şanti(sade)1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 kase vişne.YAPILIŞI:Muhallebi malzemelerini bir tencereye koyarak pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Krem şanti ile sütü çırpıp soğuyan muhallebiye şantiyi,hindistan cevizini ve vişneleri ilave edip karıştırıyoruz.Kalıbı hafifçe ıslatıp karışımı döküyoruz en az 1 gece dondurucuda bekletip,parfemizi ertesi gün kalıptan çıkartıp servis yapıyoruz.(ben taban kısmına muhallebiden küçük bir kaseye aldım ve 1 çay bardağı kadar ayrıca vişneyi rondodan geçirip,ayırdığım muhallebiyle karıştırdım)AFİYET OLSUN.SICAK YAZ GÜNLERİNDE İÇİNİZİ FERAHLATACAK BİR TAT :)
|
0 yorum:
Yorum Gönder