23 Ocak 2016 Cumartesi

MISIR EKMEĞİ

MISIR EKMEĞİ
MALZEMELER:
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıcak su.
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı karbonat,
1 yemek kaşığı tuz,
2 dolu yemek kaşığı tereyağ(oda sıcaklığında olsun),
Aldığı kadar mısır unu.
YAPILIŞI:Tüm malzemeleri derin bir kapta iyice homojen oluncaya kadar yoğurun.Ele yapışmadığı zaman hamur kıvamı iyi demektir.Tepsiyi tereyağ ile yağlayıp hamuru iyice yayıp yüksek ısıda üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN :)
Resim yazısı ekle

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design