![]() |
KIRMIZI BİBERLİ,ISPANAKLI VE SADE ERİŞTE |
![]() |
KIRMIZI BİBERLİ ERİŞTE KESİM AŞAMASI |
![]() |
SADE ERİŞTE: 5 kg un 3 pakek(1,5 kg) irmik 2 lt süt 10 adet yumurta 4-5 yemek kaşığı tuz katı kıvam alıncaya kadar su. YAPILIŞI.Malzemeleri derin bir kaba alıp,katı bir hamur yoğurup,dinlenmeye bırakın.Bezeler yapıp,tek tek açıp seriyoruz.Biraz kuruduktan sonra ilk açtığımızdan başlayıp,dilediğimiz büyüklükte kesiyoruz.AFİYET OLSUN. |
![]() |
![]() |
ISPANAKLI ERİŞTE 5 kg un 10 adet yumurta 2 bağ ıspanak (sadece yeşil yaprak kısımlarını kullanıyoruz) 4-5 yemek kaşığı tuz Katı kıvamda olmasını sağlayacak kadar su YAPILIŞI.Ispanakların yaprak kısımlarını alıp yıkayıp,derin bir kaba alalım ve üzerine yumurtaları kırıp,blendırdan geçirelim.Ayrı bir kaba un ve tuzu alıp üzerine püre yaptığımız ıspanak ve yumurtaları döküp yoğurmaya başlayalım.Az az su ilave ederek katı kıvamda oluncaya kadar yoğuralım.Hamuru dinlendirelim ve bezeler yapıp tek tek açalım.İlk açtığımızdan başlayıp dilediğiniz kalınlıkta kesip,sofra bezi üzerine serip kurumaya bırakın.AFİYET OLSUN. |
![]() |
![]() |
KIRMIZI BİBERLİ ERİŞTE: 5 kg un 10 adet yumurta 4-5 yemek kaşığı tuz 2 kg kırmızı biber Katı kıvamda olmasını sağlayacak kadar su YAPILIŞI:Biberlerin çekirdek kısımlarını çıkarıp,rondodan geçirin.Derin bir kaba alıp,üzerine yumurtaları kırın ve blendırla iyice ezin,başka bir yoğurma kabında olan un ve tuzun üzerine biber ve yumurta karışımının da ekleyip az az su ilavesiyle yoğurun.Katı bir hamur yapın ve hamuru dinlendirip bezelere ayırın.Tek tek açıp biraz nemi gittikten sonra ilk açtığınızdan başlayıp dilediğiniz büyüklükte kesin.Ve sofra bezi üzerine serip kurumaya bırakın.AFİYET OLSUN. |
![]() |
0 yorum:
Yorum Gönder