6 Şubat 2016 Cumartesi

KIBRIS TATLISI :)

KIBRIS TATLISI
MALZEMELER
4 yumurta,
1 çay bardağı toz şeker,
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz,
1 su bardağı hindistan cevizi,
1 su bardağı galeta unu,
1 su bardağından iki parmak eksik ay çiçek yağı,
1 portakal kabuğu rendesi,
1 paket kabartma tozu.
ŞERBETİ İÇİN:
1 su bardağı su,
1 su bardağı şeker.
KREMASI İÇİN:
1 lt süt,yarım su bardağı toz şeker,
1 su bardağı mısır nişastası,
1 paket krem şanti.
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbe
ti hazırlamak gerekiyor.Su ve şeker tencereye alınır orta ateşte 10 dk kaynatılır ve soğuması için kenara alınır.Ardından derin bir kaba şeker ve yumurtalar alınır ister elde ister mikserle 5 dk çırpılır ve diğer kalan malzemeler de eklenerek hepsi birlikte çırpılarak kek hamuru hazırlanır.180 derece fırında üzeri kızarıp içi pişene kadar fırında tutulur.Pişen kek ılıdıktan sonra soğuyan şerbet üzerine dökülür ve şerbeti çektirilir.Bir tencereye krema malzemeleri alınır ve kısık ateşte karıştırarak pişirilir ve soğumaya bırakılır.Soğuyan kremaya 1 paket krem şanti dökülür ve hepsi birlikte iyice çırpılır.Hazır olan kremayı şerbetli kekin üzerine döküp iyice yayılır.Üzeri hindistan cevizi ve cevizle süslenip servise hazır edilir... Dilek Çengel http://bakirtencerem.blogspot.com.tr/2013/11/kbrs-tatls.html tarifin orjinalini görmek için tık tık...

0 yorum:

Yorum Gönder

 

MUSENA İLE YENİ TATLAR Template by Ipietoon Cute Blog Design