![]() |
İÇLİ KÖFTE DIŞ MALZEMELERİ:Yarım kg ince köftelik bulgur 250 gr 2 kez çekilmiş kıyma yarım su bardağı irmik 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası tuz kıyma makinası yoksa bulguru ıslatmak için suİÇ MALZEMESİ:500 gr orta yağlı kıyma 3 yemek kaşığı tereyağ 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi karabiber,kırmızı biber,tuz.maydanoz YAPILIŞI:Kıymayı kavurmak için seramik tavaya alıp biraz kavurun,ince ince doğradığınız soğanları da ekleyin biraz da soğanla kavurup,tereyağı ekleyip altını kapatın.Rondodan geçirdiğiniz cevizi,ince doğradığınız maydanozu,tuzu,karabiberi ve pul biberi ekleyip karıştırın ve soğuması için buzdolabına kaldırın. YAPILIŞI:Bulguru sıcak su ile ıslatın Üzerine sırasıyla dış malzemelerinin hepsini koyun iyice yoğurun yanınıza 1 kase su alın elinizi ıslatıp,harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, sonra onları sol avucunuzun içinde yuvarlayarak sağ elinizin işaret parmağıyla da yardım ederek çukur açın iç malzemesinden koyarak kapatın isterseniz bol yağda kızartın isterseniz tuzlu suda haşlayıp üzerine sarmısaklı yoğurt ve salçalı sosla SICAK servis yapın.Ben kızartmayı tercih ediyorum.AFİYET OLSUN CANLAR :) YAPIM AŞAMALARINA BURADAN BAKABİLİRSİNİZ... http://musenaileyenitatlar.blogspot.com.tr/2013/11/icli-kofte.html |
![]() |
0 yorum:
Yorum Gönder