MALZEMELER:
1 adet küçük bal kabağı ,
2 su bardağı şeker,
1 su bardağı pekmez,
1 paket vanilya
1 su bardağı fındık içi
ve süslemek için kakaolu krem şanti(benim kullandığım,siz başka birşeylede süzleyebilirsiniz)
YAPILIŞI:Kabağı soyup,doğrayıp geniş bir tavaya alıyoruz,üzerine 2 bardak şekeri serpip,orta ateşte pişmeye bırakıyoruz suyunu salıp çekince kapatmaya yakın pekmezini ilave ediyoruz.Pekmezle de biraz pişirip altını kapatıyoruz.üzerine 1 paket vanilya serpip soğumaya bırakıyoruz.
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 litre süt,
9 çorba kaşığı irmik,
10 çorba kaşığı şeker,
2 tatlı kaşığı tereyağ,
1 paket vanilya (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:Malzemelerin hepsini bir tencereye koyuyoruz,ara vermeden kaynayıncaya kadar çırpma teli ile ara vermeden karıştırarak pişiriyoruz.Ceylan gözleri olup kaynayınca kapatıp son olarak vanilya ilave ediyoruz. |
Merhabalar,
YanıtlaSilPoğaça da tatlı mı desem pasta mı desem bilemedim:))her ikisi de güzel olmuşlar, ellerinize sağlık:)
Ben de sayfama beklerim sizi, katılırsanız çok sevinirim:)
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...